18.6.2016

Kesäloman hommia: Turku – Hanko – Turku -reissu

Kotimaan matkailua!

Tykkään matkailla, niin kuin viimevuotisesta Nordkappin-reissusta saattaa arvata. Tällä kertaa kesäloman reissu suuntautui Turusta Hankoon ja takaisin seuraavien etappien kautta: Kemiönsaari, Kasnäs, Matilda, Förby, Fiskari, Karjaa ja Tammisaari. En ole näillä seuduilla pyörinyt ikinä ennen, ja oli kyllä hieno reissu! Taas tuli todettua, että auringon laskeutuessa lehtometsien ympäröimät seututiet ovat todella upeita paikkoja ajella. Hankoon saavuttiin keskiyöllä ja parkkeerattiin auto nukkumapaikaksi meren rannalle manner-Suomen eteläisimmän pisteen seutuville. On kyllä sääli, miten niin monet ihmiset eivät perusta matkailusta koto-Suomessa, koska täällä on aivan käsittämättömän hienoja paikkoja, mitä koluta. Tammisaaren ja Hangon huvilamaisen ympäristön pällistelyn jälkeen suunnattiin Fiskaria kohti, jonka vanha tehdasmiljöö on taas aivan omaa luokkaansa. Sieltä sitten kohti Kemiönsaarta ja Kasnäsin kylpylän aluetta, jonne johtavan tien varrella on yksi näyttävimmistä silloista - Lövön silta - jonka päältä näkee todella kauas saaristoon. Kannattaa ehdottomasti käydä näillä kulmilla kesällä!

Ai niin, ja pakko mainita hankolaisesta pizzeriasta Ciao Ciao Pizza House, jossa oli äärimmäisen ystävällistä ja energistä palvelua vielä keskiyölläkin, loistava rullakebab ja 5/5-tasoista pizzaa.

Reitti kokonaisuudessaan

Turun keskusta lähtöaikoihin

Förby, Särkisalo

Tammisaaren satama

Tulliniemi, Hanko

Tulliniemi, Hanko

Tulliniemi, Hanko

Hanko

Hanko

Kellotorni, Fiskari

Puhelinkoppi, Fiskari

Lövön sillan kupeesta, Kasnäs

16.6.2016

Kakkosvuosi ohi

Nyt kakkosvuosi kemialla on ohi, vaikka jäljellä on vielä puolisentoista kuukautta lukuvuotta. Viimeisestä tentistä – fysikaalisen kemian aineopinnot A:sta – tuli numeroksi kolmonen, johon olen sangen tyytyväinen. Ensimmäinen numerohan oli ykkönen, ja asia on hirvittävän vaikeaa tällaiselle tomppelille, joka ei vieläkään osaa johtaa kaavoja tai todistaa lauseita matemaattisesti. Tentissä saa olla mukana lähes 1000-sivuinen oppikirja, MAOL-taulukot ja käsinkirjoitettu A4-lunttilappu molemmille puolille täytettynä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tentistä tulee vaikea, ja sitä ne myös olivat. Tämä toinen tentti oli kuitenkin hieman inhimillisempi kuin ensimmäinen, mikä oli mukava juttu.

Tässä arvosanajakaumat ja oma sijoittumiseni.




Nyt sitten lomashortsit jalkaan ja valmistautumaan henkisesti kandivuoden opintoihin!

3.6.2016

Mopon renkaan vaihto Turussa

Yritin etsiskellä tietoa, että missä Turun alueella voisi vaihtaa mopon renkaan suhteellisen halvalla, ja päädyin Orikedolla sijaitsevaan Kunun pyörään, joka laittoi sisä- ja ulkorenkaan paikalleen huokeaan hintaan 10 €.

Mopo on melko passeli vehje opiskelijan kukkarolle, sillä omassa rakkineessani (Jincheng Knight JC50-Q8) vakuutusmaksu on 100 € vuodessa. Onhan autolla mukavampi ajella esim. sadesäällä, mutta mopolla pääsee taittamaan vähän pidempiäkin matkoja yllättävän mukavasti. Ja kulutus on useita litroja pienempi pirssiin verrattuna, sillä tämä mopo kuluttaa n. 1,5 litraa löpöä per 100 km, kun taas auto hörppii naftaa 6 litran pintaan.


Vuosi paketissa

Analyyttisesta oli tänään tullut numero - nelonen. Olen varsin tyytyväinen tulokseen, ja se päättikin opintopisteiden metsästyksen tältä vuodelta. Tämän toisen vuoden keskiarvoni on 3,31 3,44 (muok. 16.6.); viime vuonna se oli 3,71, maksimin ollessa 5,00. Vähän on tultu alas, mutta ei kuitenkaan dramaattisesti!

Alla arvosanajakauma:



Oikeastaan jäljellä on vielä yksi numeronkorotus(yritys)tentti: fysikaalisen kemian aineopinnot A 13.6., ja sitten koko vuosi on lopultakin paketissa. Sorvin ääreen siirrytään sitten taas elo- ja syyskuun vaihteessa.